Go Back
הדפס

סלט ירקות וקינואה עם רוטב ירוק מושלם

מספר מנות 2 סועדים

מצרכים

  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 1 גזר גדול חתוך לקוביות
  • 1 מלפפון גדול חתוך לקוביות
  • 10 עגבניות שרי פרוסות לחצאים
  • ¼ כוס חמוציות ללא תוספת סוכר

לרוטב הירוק

  • 1 חופן עלי פיטרוזיליה
  • 1 חופן עלי כוסברה
  • עלים מגבעול נענע אחד
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 פלפל אדום חריף אפשר יותר או פחות לפי העדפה
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות מים

לקישוט

  • 1 חופן שקדים פרוסים לא חובה

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל מרכיבי הסלט לקערה.

מכינים את הרוטב

  1. מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים עד שמקבלים מרקם חלק אחיד.

  2. יוצקים את הרוטב על הירקות והקינואה ומערבבים טוב.

הערות

הסלט נשמר טוב במקררבכלי סגור 2-3 ימים.