Go Back
הדפס

קציצות טונה אפויות

מספר מנות 14 קציצות

מצרכים

  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 3 קופסאות טונה במים מסוננות היטב
  • 1 כף גדושה חרדל
  • 3 שיני שום קצוצות
  • ¾ כוס פיטרוזיליה וכוסברה קצוצים אפשר גם רק פיטרוזיליה
  • ½ כוס פירורי לחם פאנקו
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • גרידה מלימון שלם
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות שמן לשימון

הוראות הכנה

  1. מרתיחים את תפוח האדמה במים עם מעט מלח עד לריכוך. מצננים ומועכים עם מזלג.

  2. מכניסים את תפו"א המעוך ויתר המרכיבים לקערה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

  3. בעזרת ידיים משומנות מעט יוצרים 14 קציצות בגודל שווה ומניחים על תבנית אפייה שרופדה בנייר פרגמנט.

  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 במשך 15-20 דקות או עד שהקציצות מתחילות להזהיב.

  5. מצננים מעט ומגישים.