Go Back
הדפס

חמאת בוטנים ביתית

מספר מנות 1 צנצנת של 250 מ"ל

מצרכים

  • 3 כוסות בוטנים
  • 1/2 כפית מלח שולחן

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

  2. מניחים את הבוטנים בתבנית האפייה בשכבה אחידה וקולים בתנור15-25 דקות או עד שהבוטנים מאדימים ומתחילים להזיע. חשוב לערבב מדי פעם על מנת שהקליה תהייה אחידה.

  3. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מקלפים את קליפת הבוטנים, אפשר עם הידיים בתנועת שפשוף או עם מגבת מטבח נקייה.

  4. את הבוטנים ללא הקליפה מעבירים למעבד מזון או בלנדר חזק מאוד.

  5. טוחנים את הבוטנים עד שמתקבל מרקם פרורי. פותחים את הבלנדר, גורפים את השאריות מהדפנות לכיוון הלהבים ומוסיפים את המלח.

  6. ממשיכים לטחון עד שמתקבל מרקם רצוי. אני אוהבת חלק אז טחנתי כמעט 5 דקות עד לקבלת המרקם.

  7. מעבירים לצנצנת זכוכית נקייה. שומרים במקרר עד חודש.