Go Back
הדפס

קציצות בטטה וקינואה טבעוניות

מספר מנות 6 קציצות

מצרכים

  • 1 כוס בטטה מעוכה
  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 1 כפית קליפות פסיליום
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • גרידה מלימון אחד
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה דק

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

  2. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב, אפשר אפילו ללוש את העיסה כדי שכל התבלינים יטמעו פנימה.

  3. עם ידיים טיפה משומנות יוצרים 6 קציצות בגודל שווה ומניחים בתבנית האפייה.

  4. אופים בתנור 35-40 דקות או עד שהקציצות מזהיבות ומתייצבות. חשוב להפוך את הקציצות באמצע האפייה על מנת שיאפו שאופן שווה משני הצדדים.

  5. מגישים חם, למרות שגם קרות הן ממש טעימות.

הערות

  • ממליצה לא לוותר על קליפות הפסיליות, אפשר לקנות אותן בחנויות תבלינים וקיטניות או להזמין מ-iherb, מצרפת קישור פה!
  • אם אין לכם קליפות פסיליום אתם יכולים להמיר אותן ב"ביצה" מזרעי צ'יה - מערבבים 2 כפיות זרעי צ'יה עם 2 כפות מים, ונותנים לזרעים לספוח את המים כחמש דקות לפני המוסיפים ליתר המרכיבים.
  • אם אתם לא טבעוניים, אפשר לגמרי להחליף את קליפות הפסיליום בביצה.