Go Back
הדפס
רוגלעך גבינה

לחם סודה אירי

מצרכים

  • 250 גרם קמח לבן
  • 250 גרם קמח מלא
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/2 כף אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 350 מ"ל רוויון
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כפית מלח

לקישוט

  • קינואה

הוראות הכנה

  1. - מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ בנייר אפייה, ומשמנים קלות.

  2. מניחים בקערה את הקמחים, סוכר, אבקת אפייה ומלח ומערבבים.

  3. מוסיפיים את הביצה, הרוויון והשמן ומערבבים עד לקבלת בצק.

  4. יוצרים מהבצק כיכר לחם עגולה ומניחים בתבנית המשומנת. בעזרת סכים חדה יוצרים חתך בצורת צלב עמוק על ראש הלחם ומפזרים מעל זרעי קינואה.

  5. אופים 15 דקות, מנמיחים את הטמפ' ל-200 מעלות ואופים עוד 20-25 דקות או עד שהלחם מוכן.