Go Back
הדפס

לביבות תפוחי אדמה אפויות

מספר מנות 16 לביבות

מצרכים

  • 850 גרם תפוח אדמה כ-4 תפו"א בינוניים
  • 3 כפות קמח
  • 1 ו-½ כפית מלח
  • 2 ביצים
  • שמן לשימון

הוראות הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים על פומפיה בחלק הגס.

  2. מעבירים את תפוחי האדמה המגורדים למגבת, סוגרים וסוחטים היטב מכל הנוזלים.

  3. מכניסים לקערה את תפוחי האדמה הסחוטים ויתר המרכיבים. מערבבים היטב.

  4. משמנים מעט את הידיים ויוצרים לביבות בגודל זהה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות על 180מעלות. כשהלביבות מזהיבות פותחים את התנור והופכים צד.

  5. מגישים חם. אפשר גם לשמור במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה.