Go Back
הדפס

סופגניות אפויות בתנור

מספר מנות 16 סופגניות

מצרכים

  • 2 ו-½ כוסות קמח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 2/3 כוסות חלב פושר אפשר גם חלב צמחי לגרסת פרווה
  • ¼ כוס שמן קנולה או כל שמן צמחי אחר
  • 2 חלמונים
  • ¼ כפית מלח

לציפוי

  • 2 כפות שמן
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • ריבת תות למילוי

הוראות הכנה

  1. לקערת מיקסר עם וו בלון מכניסים 1 כוס קמח, שמרים, סוכר וחלב.

  2. מערבלים עד לאיחוד הבלילה, מכסים בנילון נצמד ומניחים בצד לעשר דקות או עד שנוצרות בועות על שטח הפנים של בלילה.

  3. מוספים לקערה את יתר המרכיבים. מחליפים לוו לישה ולשים כחמש דקות. הבצק צריך להתנתק מדפנות הקערה.

  4. משמנים קערה נקיה, מכניסים פנימה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  5. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעלה בעובי ס"מ וחצי. קורצים סופגניות עם חותכן עוגיות בקוטר 6 ס"מ או כוס מתאימה. את שאריות הבצק מרדדים שוב וקורצים עוד סופגניות.

  6. את הסופגניות מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה נוספת של כ-45 דקות או עד להכפלת נפח הסופגניה.

  7. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הסופגניות התפוחות במים.

  8. מכניסים את התבנית לתנור וזורקים בתחתית התנור 2 קוביות קרח וסוגרים את הדלת.

  9. אופים 10-12 דקות או עד שהסופגניות זהובות ותפוחות.

  10. בנתיים מערבבים סוכר עם קינמון בקערית שטוחה.

  11. מצננים מעט את הסופגניות שיוצאו מהתנור ומברישים כל סופגניה במעט שמן. טובלים בסוכר וקינמון ומעבירים לצלחת.

  12. אם רוצים בשלב זה אפשר למלא כל סופגניה בריבת תות בעזרת צנטר מתאים או שמחוררים את הסופגניה עם סכין חדה וממלאים בריבה.