Go Back
הדפס

חטיפי אנרגיה ביתיים

זמן הכנה 15 דקות
משך הבישול 35 דקות
סה"כ זמן הכנה 50 דקות

מצרכים

  • 2 ו-1/4 כוסות קוואקר גס
  • 1 כוס אגוזי קשיו שבורים
  • 3/4 כוס פיסטוקים מקולפים
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 1 כוס תמרי מהג'ול חתוכים לקוביות קטנות 6-7 תמרים
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כוס דבש או סילאן לגרסה טבעונית
  • 2 כפות קונפיטורת תות
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות חמאה 30 גרם
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח מלדון או מלח גס

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

  2. משטחים את הקשיו, הפיסטוקים וזרעי הדלעת על תבנית השנייה וקולים 10-12 דקות או עד שהפיצוחים משחימים מעט. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות.

  3. מכניסים לסיר קטן את הדבש, הריבה, הסוכר החום, החמאה והוניל. מחממים את הסיר על אש בינונית ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומתקבל סירופ אחיד. מורידים מהאש ומניחים בצד.

  4. מכניסים לקערה גדולה את הקוואקר, הפיצוחים, התבלינים והתמרים ומערבבים.

  5. מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשים, ובעזרת כף עץ מערבבים עד שכל התערובת דביקה ומצופה בסירופ.

  6. משטחים את התערובת בתבנית בגודל 25X35 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מרית סיליקון משטחים את התערובת ומהדקים טוב טוב.

  7. אופים כ-25 דקות או עד להזהבה.

  8. מצננים לחלוטין לפני שחותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.

הערות

שומרים על השיש בקופסה אטומה למשך שבוע.

ניתן לשחק עם היחסים והתוספות, אני מאוד אוהבת להוסיף פקאנים ואגוזי מלך במקום השקדים והפיסטוקים.

אפשר להחליף גם את התמרים בכל פרי מיובש שאתם אוהבים, עדיף בפרי לא מסוכר.