קוצצים את הבצל דק, ומעבירים למחבת גדולה.
מוסיפים פנימה 3 כפות מים ו-1 כפית שמן ומאדים על אש בינונית. אם צריך מוסיפים עוד 1-2 כפות מים תוך כדי, הבצל צריך להתרכך ולהפוך שקוף.
קוצצים את עלי התרד ומוסיפים למחבת עם הבצל. מטגנים עוד 5-7 דקות, תוך ערבוב, או עד שהעלים מתכווצים ולא נותרים נוזלים במחבת.
מורידים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן היטב.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומתיזים מעט ספריי שמן.
מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים.
יוצרים מהתערבות 7 קציצות בגודל אחיד ומניחים על נייר האפייה. מרססים את הקציצות בספריי שמן ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
מגישים את הקציצות כשהן עדיין חמות.
אפשר להשתמש ב-400 גרם תרד קפוא - מפשירים אותו במיקרו וסוחטים היטב מנוזלים. מוסיפים לבצל במחבת מערבבים וממשיכים בדיוק לפי שאר השלבים במתכון.