Go Back
הדפס

קציצות תרד אפויות

מספר מנות 7 קציצות

מצרכים

  • 400 גרם עלי תרד ניוזילנדי אפשר גם קפוא הוראות בהערות למטה
  • 1 בצל בינוני
  • 3 כפות קוואקר דק
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כפית שמן
  • ספריי שמן

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל דק, ומעבירים למחבת גדולה.

  2. מוסיפים פנימה 3 כפות מים ו-1 כפית שמן ומאדים על אש בינונית. אם צריך מוסיפים עוד 1-2 כפות מים תוך כדי, הבצל צריך להתרכך ולהפוך שקוף.

  3. קוצצים את עלי התרד ומוסיפים למחבת עם הבצל. מטגנים עוד 5-7 דקות, תוך ערבוב, או עד שהעלים מתכווצים ולא נותרים נוזלים במחבת.

  4. מורידים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן היטב.

  5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומתיזים מעט ספריי שמן.

  6. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים.

  7. יוצרים מהתערבות 7 קציצות בגודל אחיד ומניחים על נייר האפייה. מרססים את הקציצות בספריי שמן ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.

  8. מגישים את הקציצות כשהן עדיין חמות.

הערות

אפשר להשתמש ב-400 גרם תרד קפוא - מפשירים אותו במיקרו וסוחטים היטב מנוזלים. מוסיפים לבצל במחבת מערבבים וממשיכים בדיוק לפי שאר השלבים במתכון.