Go Back
הדפס

בודהה בול - ארוחה שלמה בקערה

מספר מנות 2 קערות

מצרכים

  • 1/2 כוס קינואה צבעונית
  • 1 כוס מים
  • 1 בטטה גדולה
  • 12-15 עגבניות שרי
  • ספריי שמן
  • 1 חופן עלי רוקט
  • 1 חופן עלי תרד פרוסים דק
  • 1 ראש ברוקולי קטן מפורק לפרחים
  • 1 אבוקדו מחולק לשני חצאים ופרוס דק או חתוך לקוביות קטנות
  • 2 ביצים קשות קלופות ומחולקות לחצאים
  • מלח ומיץ לימון לתיבול

הוראות הכנה

  1. מכניסים לסיר קטן קינואה ומים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומכסים במכסה. מבשלים 12 דקות, מכבים את האז ומשאירים את הסיר סגור ל-5 דקות נוספות. פותחים את הסיר ובעזרת מזלג מערבבים את הקינואה כך שלא תידבק לגושים.

  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומתיזים ספריי שמן.

  3. מקלפים את הבטטה, מסירים את הקצוות וחותכים לקוביות בגודל של כסנטימטר על סנטימטר.

  4. מעבירים את קוביות הבטטה ועגבניות השרי לתבנית האפייה. אופים בתנור 15-20 דקות או עד שהבטטות מזהיבות והעגבניות מתחילו להתכווץ מעט.

מכינים את הקערות

  1. מתחילים מקינואה בבסיס.

  2. מעל מעמיסים עלי רוקט, עלי תרד ופרחי ברוקולי.

  3. מניחים קוביות בטטה ועגבניות שרי ליד.

  4. מוסיפים את האבוקדו ולידו את הביצים.

  5. מתבלים במעט לימון ומלח.