מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומרססים בשמן.
מפרידים את פטריות היער ומניחים בתבנית. מרססים בשמן ומפזרים מעט מלח.
צולים בתנור עד להזהבה.
בנתיים צולים את פטריות הפורטבלו במחבת פסים עם קצת ספרי שמן. צולים עד שאין יותר נוזלים בפטריות והן מתכווצות מעט. מצננים מעט ופורסים לחצי כל פטריה.
מורחים חומוס בחצי התחתון של הטורטיה.
מניחים מעל את פטריות הפורטבלו ומעל פטריות יער.
מניחים מעל עלי תרד ועגבניות פרוסות.
מגלגלים את הטורטיה. מגלגלים חצי דרך, מקפלים את הצדדים פנימה וממשיכים לגלגל עד הסוף.