Go Back
הדפס

פסטה עם פטה אפויה ועגבניות צלויות

מספר מנות 4 מנות

מצרכים

  • 500 גרם עגבניות שרי
  • 7 שיני שום קלופות
  • 160 גרם גבינת פטה 5% בגוש
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית גדושה אורגנו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 250 גרם פסטה יבשה בצורה שאוהבים
  • 1 חופן עלי בזיליקות טריים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

  2. מניחים בתבנית את העגבניות, השום והפטה.

  3. מפזרים מעל תבלינים ושמן זית.

  4. אופים בתנור 15-20 דקות או עד שהעגבניות מזהיבות, אפשר להעביר למצב גריל בחמש דקות האחרונות של הצלייה.

  5. 15 דקות לפני סיום צליית העגבניות והפטה בתנור מחממים מים בסיר ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

  6. מוציאים את התבנית מהתנור ומועכים עם מזלג ומערבבים לרוטב.

  7. מוסיפים את הפסטה והבזילקים, מערבבים ומגישים חם.