Go Back
הדפס

בראוניז שוקולד בריאים ללא אפייה וללא גלוטן

מצרכים

  • 1 כוס אגוזי מלך קלופים טבעיים
  • 1 כוס שקדים טבעיים
  • 3/4 כוס אבקת קקאו איכותית
  • 2 ו-1/2 כוסות תמרי מהג'ול מגולענים 18 תמרים פחות או יותר
  • 1/4 כפית מלח גס

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו או יותר
  • 1/4 כוס חלב סויה או כל חלב צמחי שאוהבים
  • חופן אגוזי מלך קצוצים
  • 2 כפות פולי קקאו גרוסים

הוראות הכנה

  1. לבלנד עוצמתי או מעבד מזון מכניסים אגוזי מלך, שקדים, תמרים, קקאו ומלח גס.

  2. טוחנים את המרכיבים עד משתקבלת עיסה פירורית.

  3. מעבירים את העיסה לתבנית 20X20 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה.

  4. מעבירים לפריזר לקרור לחצי שעה.

  5. מכינים את הגנאש: בקערית עמידה למיקרו מניחים את השוקולד וחלב הסויה. ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות ומערבבים תוך כדי, עד שמתקבל גנאש שוקולד מבריק.

  6. מוציאים את הבראוניז מהפריזר ויוצקים את הגנאש מעל ומיישרים לשכבה אחידה עם ללקן.

  7. מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים ופולי הקקאו.

  8. מכניסים לפריזר לעשר דקות, מוציאים ומחלצים מהתבנית. חותכים לקוביות בראוניז בגודל שאוהבים.

  9. מאחסנים במקרר לעש שבוע או בפריזר עד חודש.

הערות

  • תרגישו חופשי להחליף את סוג האגוזים. כל עוד אתם שומרים על היחד של 2 כוסות אגוזים אתם יכולים להוסיף את האגוזים שיש לכם בבית או אלה שאתם הכי אוהבים
  • נתקעתם עם תמרים יבשים? אל דאגה, אתם יכולים להוסיף לתמרים 3-4 כפות מים רותחים ולהשרות חמש דקות. לסנן היטב מהנוזלים ולהעביר למעבד המזון