Go Back
הדפס

DIY עוגיות גרנולה ואגוזים בצנצנת - מתנה אכילה ובריאה!

מספר מנות 1 צנצנת בנפח 1 ליטר

מצרכים

  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כוסות שיבולת שועל גסה
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 קורט מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 3/4 כוס אגוזים *ראו הערות
  • 1/4 כוס חמוציות

להכנת העוגיות

  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1 ביצה

הוראות הכנה

  1. לצנצנת בנפח 1 ליטר מכניסים קמח ואבקת אפייה. מערבבים ומשטחים לתחתית הצנצנת.

  2. מוסיפים את שיבולת השועל ודוחסים.

  3. מוסיפים את הסוכר החום ודחוסים.

  4. מוסיפים את הסוכר הלבן ומשטחים.

  5. מוסיפים את המלח והקינמון ומעל את האגוזים והחמוציות.

  6. סוגרים את הצנצנת ומקשטים בנייר שמקתצ'בצ'ים ועוטפים בסרט (בסרטון יש הדגמה מדוייקת לאיך עושים את זה).

הוראות הכנה למקבלי המשלוח

  1. חממו תנור ל-180 מעלות. רפדו תבנית אפייה גדולה בנייר פרגמנט.

  2. בקערה בינונית טרפו היטב שמן וביצה.

  3. הוסיפו פנימה את תוכן הצנצנת וערבבו עד לאיחוד.

  4. בעזרת 2 כפיות או כפית גלידה קפיצית קטנה עצבו עוגיות בגודל רצוי.

  5. אפו בתנור 12-15 דקות או עד שהשוליים מזהיבים. זמן האפייה תלוי בגודל העוגיות ומתקצר ככל שהעוגיות קטנות יותר.

הערות

  • אני הכי אוהבת להוסיף אגוזי לוז כמו שהם. אבל גם פקאנים קצוצים גס ואגוזי מלך שבורים משתלבים מצויין בעוגיות.
  • אם אתם מכינים את הצנצנות לחברים טבעוניים, ציינו בהוראות ההכנה שאת הביצה מחליפים בבננה מעוכה או 1/4 כוס רסק תפוחים.