Go Back
הדפס

פנקייק מלוחים עם קוואקר, בולגרית ותירס

מספר מנות 10 פנקייקים

מצרכים

  • 1 כוס קמח
  • 1/4 כוס קוואקר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 125 גרם גבינה בולגרים או פטה 5% מפוררת
  • 1 כוס גרגרי תירס
  • 1 בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה קמח, קוואקר, אבקת אפייה ומלח.

  2. מוסיפים חלב, ביצה, גבינה, תירס ובצל ירוק.

  3. מערבבים רק עד לאיחוד.

  4. מחממים מחבת נון סטיק, מתיזים ספרי שמן.

  5. יוצקים 2 כפות מהבלילה ומטגנים עד שנוצרות בועות על שטח פני הפנקייק. הופכים ומטגנים עוד 1-2 דקות.

  6. חוזרים עד שמסיימים את כל הבלילה.

  7. מגישים חם.

הערות

רעיונות לגיוון:

  • אפשר להחליף את הגבינה המלוחה בגבינה צהובה או מוצרלה
  • אפשר לוותר על הבצל הירוק או להחליף בעירית אם אוהבים
  • את התירס אפשר להחליף בקוביות גזר מ-2 גזרים בינוניים או 2 קישואים מגורדים וסחוטים היטב מנוזלים