Go Back
הדפס

דגים אפויים בתנור

מספר מנות 3 מנות

מצרכים

דגים

  • 3 דגים לבנים טריים אני השתמשתי באמנון טרי
  • 1/2 צרור פיטרוזליה קצוץ דק
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 6 שיני שום קלופות וקצוצות דק
  • 1 לימון פרוס דק
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית מלח

לאפייה

  • 3 אשכולות עגבניות שרי
  • 1 ראש שום, מפורק לשיניים עם הקליפה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

  1. מערבבית בקערה פיטרוזליה, כוסברה, שום, שמן ומלח.

  2. חורצים את הדגים משני הצדדים וממליחים.

  3. מניחים את הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  4. ממלאים את הדגים בתערובת הירוקים ופרוסות הלימון ומשאירים קצת מהתערובת למילוי החריצים.

  5. מוסיפים עוד 2-3 פלחי לימון על כל דג.

  6. מוסיפים לתבנית את אשכולות השרי ושיני השום.

  7. שופכים שמן זית מעל הכל ומפזרים מעט מלח.

  8. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום.

  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך חצי שעה.

  10. מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד חצי שעה.

  11. מגישים חם