Go Back
הדפס

עוגת כדורי שוקולד כשרה לפסח וללא גלוטן

מספר מנות 1 אינגליש קייק

מצרכים

  • 1 כוס אגוזי מלך קלופים
  • 1 כוס אגוזי קשיו
  • 3/4 כוס אבקת קקאו איכותית
  • 2 ו-1/2 כוסות תמרי מהג'ול מגולענים כ-18 תמרים
  • 1/4 כפית מלח גס

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 1/4 כוס חלב סויה או כל חלב צמחי אחר
  • 1/4 כוס קוקוס טחון

הוראות הכנה

  1. לבלנד עוצמתי או מעבד מזון מכניסים אגוזי מלך, שקדים, תמרים, קקאו ומלח גס.

  2. טוחנים את המרכיבים עד משתקבלת עיסה פירורית.

  3. מעבירים את העיסה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.

  4. מעבירים לפריזר לקרור לחצי שעה.

  5. מכינים את הגנאש: בקערית עמידה למיקרו מניחים את השוקולד וחלב הסויה. ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות ומערבבים תוך כדי, עד שמתקבל גנאש שוקולד מבריק.

  6. מוציאים את העוגה מהפריזר ויוצקים את הגנאש מעל ומיישרים לשכבה אחידה עם ללקן.

  7. מפזרים מעל קוקוס טחון.

  8. מכניסים לפריזר לעשר דקות, מוציאים ומחלצים מהתבנית. 

הערות

מאחסנים במקרר לעש שבוע או בפריזר עד חודש.