מחממים תנור לחום הכי גבוה במצב גרילה.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אלומיניום ומעל נייר פרגמנט.
מניחים את החצילים בתבנית ומכניסים לתנור לשלב העליון.
קולים את החצילים 20 דקות, הופכים עם מלקחחים וקולים עוד 10 דקות.
מעבירים את החצילים החמים לקערת זכוכית ומכסים בשקית נייון או ניילון נצמד. נותנים להם להגיר נוזלים במשך רבע שעה.
מעבירים חציל חציל לקרש חיתוך, חוצים לשניים במרכז וגורפים את בשר החצילים לקערת זכוכית. שימו לב לנער את החצילים היטב מעל הקערה כדי שכל הנוזלים יצאו החוצה.
מועכים את החצילים עם מזלג, מוסיפים, טחינה, שמן, תבלינים, מיץ לימון ופיטרוזליה. מערבבים היטב ומגישים.