Go Back
הדפס

מאפינס תירס, גמבה וקוואקר

מספר מנות 12 מאפינים

מצרכים

  • 1 ו-1/2 כוסות קמח
  • 1 כוס קוואקר
  • 2 כפיות אבקת אפייה 10 גרם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס חלב סויה (אפשר חלב רגיל לגרסה חלבית)
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1 כוס גרגרי תירס מופשרים או מקופסת שימורים
  • 1 פלפל אדום בינוני קצוץ דק

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה קמח, קוואקר, אבקת אפייה ומלח.

  2. בקערה נפרדת מערבבים חלב, שמן וביצה. מוסיפים תירס ופלפלים ונותנים עוד ערבוב.

  3. מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים רק עד לאיחוד.

  4. מעבירים לתבנית שקעים מרופדת במנג'טים מרוססים בספרי שמן וממלאים רק עד 3/4 גובה.

  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 18-20 דקות או עד שהחלק העליון זהוב

הערות

  • את התירס והגמבה אפשר להחליף בירקות אחרים שאתם אוהבים. אני אוהבתאת השילוב של תירס וזיתים, עגבניות מיובשות וזיתים, ברוקולי ואפונה עדינה, בטטה ואופנה עדינה. כל שילוב שאתם אוהבים ילך, מה שחשוב זה לשמור על היחס, 2 כוסות ירק קצוץ דק.
  • המתכון הוא לגרסת פרווה, אפשר להפוך לחלבי עם חלב רגיל וכוס של גבינה צהובה מפוררת או בולגרית או פטה מפוררות.
  • אם אתם מכינים גרסה למבוגרים כיף להוסיף פנימה 2 כפיות צ'ילי יבש או רוזמרין וטימין קצוצים