Go Back
הדפס

גאלט אנטיפסי חגיגי

מספר מנות 1 גאלט בינוני

מצרכים

  • 1 ו-1/4 כוסות קמח קוואקר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 גבעול זעתר, מפרידים את העלים מהגבעול
  • 1/4 כוס מים קרים מאוד אם הבצק יוצא יבש מדי אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות מים

אנטיפסטי

  • 1 גזר, קלוף ופרוס דק
  • 1 בצל סגול פרוס לפלחים
  • 1 פלפל צהוב פרוס למקלות דקים
  • 1 פלפל אדום פרוס למקלות דקים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סילאן/מייפל
  • עלי טימין

להרכבת הגאלט

  • 2-3 כפות פסטו

הוראות הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים עד שמתחילים להיווצר גושים. ממשיכים ללוש עם הידיים עד שמתקבל כדור בצק אחיד.

  2. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-40 דקות.

  3. בנתיים מכינים את האנטיפסי: מכניסים את כל הירקות לקערה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

  4. מעבירים את הירקות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ררבע שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

  5. מרכיבים את הגלאט: מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על נייר אפייה. מרדדים לדיסקית בעובי 1/4 ס"מ.

  6. מורחים את מרכז הגאלט בפסטו ודואגים להשאיר 2-3 ס"מ של שוליים ללא פסטו.

  7. מניחים ירקות במרכז וסוגרים את השוליים פנימה.

  8. מברישים את השוליים בשמן זית ואופים על 180 מעלות, כ-40 דקות או עד שהבצק מזהיב.

  9. מגישים חם.