Go Back
הדפס

סלמון וירקות בתנור - ארוחה שלמה שמכינים במגש אחד

מספר מנות 4 מנות

מצרכים

ירקות

  • 4 כוסות פרחי ברוקולי שטופים ומפורקים
  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים לדיסקיות
  • 1 ראש שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפי פלפל שחור גרוס
  • 3 גבעולי רוזמרין טרי

מרינדה

  • 2 כפות דבש
  • 1 כף חרדל דיג'ון
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 כפית צ'ילי יבש
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

סלמון

  • 4 פיסות פילה סלמון במשקל 180 גרם כל אחת

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

  2. מכניסים לתבנית את הירקות, שמן ותבלינים ומערבבים היטב. מזיזים את הירקות לצדדים ומשאירים מקום במרכז לסלמון.

  3. מכינים את המרינדה: מערבבים את כל המרכיבים בקערית.

  4. מניחים את פרוסות הסלמון במרכז התבנית ומברישים במרינדה מבל הצדדים.

  5. מפזרים מעל את גבעולי הרוזמרין ואופים בתנור 20-25 דקות או עד שמרכז הסלמון הופך לורוד.

  6. מגישים חם.