Go Back
הדפס

חטיף תירס אפוי בתנור

מצרכים

  • 3 קלחי תירס נקיים מהמעטפת והשערות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית צ'ילי יבש
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה אפשר גם מעושנת
  • 3/4 כפית מלח
  • גרידה מלימון אחד

להגשה

  • פרמזן מגורדת
  • חופן פיטרוזליה קצוצה דק

הוראות הכנה

  1. פורסים את קלחי התירס לרבעים - מעמידים את התירס ועם סכין חדה חוצים לאורכו, כל חצי חוצים לאורכו גם. כך שמתקבלים 4 חלקים.

  2. מניחים את רבעי התירס על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כך ששיני התירס יהיו קלפי מעלה.

  3. מכינים את התבלינים: מערבבים בקערה שמן זית, צ'ילי, אבקת שום, פלפל שחור, מלח וגרידת לימון.

  4. מורחים את התירסים בתבלינים.

  5. אופים בתנור על 180 מעלות 15-20 דקות או עד שהתירסים מתקפלים מעט ומזהיבים.

  6. מגישים את התירסים חמים עם מעט פרמזן ופיטרוזליה קצוצה מעל.