בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר.
מתחילים לערבל ומוסיפים ביצה, ממשיכים לערבל ומוסיפים את השמן.
מתחילים להוסיף את המים לאט לאט, אני תמיד מתחילה עם חצי מכמות המים ומוסיפה לאט לאט כמה שצריך, עד שמתקבל בצק מעט דביק וגמיש.
מוסיפים את המלח.
ממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות עד שהבצק נפרד מהקערה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים מעט את החלק העליון כדי שלא ייתיבש. מכסים בניילון נצמד ומעל מגבת מטבח.
מניחים לבצק לתפוח כשעה ורבע או עד שמכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות זהות בגודלן.
מכדררים כל חלק מהבצק לעיגול חלק ויפה ומניחים בתבנית אפייה במרווחים קטנים.
מכסים במגבת ומתפיחים התפחה שניה עוד חצי שעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות, וטורפים ביצה.
מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה ומפזרים מעל שומשום.
אופים 15-20 דקום או עד שהלחמניות תופחות ומזהיבות.
לגרסה מטבעונית מחליפים את הביצה במתכון ב-2 כפות טחינה גולמית.
ומברישים את הלחמניות התפוחות במים.