Go Back
הדפס

עוגיות קוואקר

מספר מנות 16 עוגיות

מצרכים

  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס קמח קוואקר או 1/2 כוס קמח כוסמין
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 1 כוס קוואקר
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 3/4 כוס פקאנים קצוצים אם מגישים לילדים מתחת לגיל 6 מוותרים על הפקאנים
  • 1 תפוח גראנד סמיט מגולען וחתוך לקוביות קטנות

הוראות הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים שמן וסוכר עד שמקבלים תערובת אחידה.

  2. מוסיפים פנימה ביצה ומים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  3. בכוס מדידה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הג'ינג'ר והקינמון.

  4. מקפלים את היבשים לרטובים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  5. מוסיפים פנימה קוואקר, שיבולת שועל, אגוזים ותפוח ומערבבים עד שהכל נטמע בתערובת.

  6. מרפדים תבניות אפייה בנייר פרגמנט. בעזרת 2 כפות או כף גלידה קפיצית יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים בתבניות במרחק 5 ס"מ אחת מהשניה.

  7. אופים ב-170 מעלות 12-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

  8. מצננים היטב לפני ההגשה. העוגיות נשמרות מעולה במשך 5 ימים בקופסה סגורה.

הערות

  • את התפוח אפשר להחליף בכל פרי קשה אחר שאוהבים ונמצא בעונה. אנחנו אוהבים אגסים, אפרסקים ושזיפים.
  • אם אתם רוצים שעוגיות יהיו 100% ללא גלוטן בידקו שהקוואקר ושיבולת השועל אינן מכילות גלוטן והשתמשו רק בקמח קוואקר ולא שום קמח אחר.
  • אפשר להשתמש בכל שמן צמחי שאוהבים, לאחרונה אני אוהבת לאפות על בסיס שמן זית וזה יוצא נהדר במרקם ובטעם