Go Back
הדפס

עוגת דבש וקוואקר - רכה וטעימה

מספר מנות 1 אינגליש קייק

מצרכים

  • תיון
  • 3/4 כוס מים רותחים
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 1/2 כוס קוואקר
  • 1 כוס קמח
  • 1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.

  2. מכינים את התה: שופכים מים רותחים על התיון ומניחים בצד להצטנן.

  3. מכניסים לקערה ביצה וסוכר ומקציפים עם מקצף ידני חמש דקות, עד שמתקבלת בלילה תפוחה.

  4. מוסיפים לבלילה דבש, תה ושמן ומקציפים עד לאיחוד.

  5. מוסיפים את היבשים ומערבבים עם לקקן עד לאיחוד. שימו לב שמתקבלת בלילה מאוד נוזלית וזה בסדר.

  6. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל מעט קוואקר לקישוט.

  7. אופים 45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.