Go Back
הדפס

לביבות זוקיני וגזר שאי אפשר להפסיק לאכול

מצרכים

  • 2 זוקיני בינוניים
  • 2 גזרים גדולים
  • 1 כוס קמח חומוס או קמח אורז
  • 1 כפית כמון
  • 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש לא חובה
  • 1 כפית מלח
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3-4 כפות שמן זית להברשת הלביבות

הוראות הכנה

  1. שוטפים את הזוקיני, מקלפים את הגזרים ווטפים.

  2. בעזרת ספירלייזר או קולפן ג'וליינים חותכים את הגזרים והזוקיני למקלות דקיקים.

  3. מניחים את הירקות החתוכים על נייר מגבת ובעזרת נייר נוסף מייבשים היטב.

  4. מערבבים בקערה את כל היבשים.

  5. מוסיפים את הירקות ומערבבים שכך שהירקות יעטפו היטב בתערובת היבשה.

  6. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומשמנים עם שמן זית.

  7. עם כף יש מעט משומנת לוקחים מהתערובת ומסדרים לביבות יפות על נייר האפייה.

  8. מברישים את הלביבות בעוד שמן.

  9. ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות או עד שמזהיבות.

  10. מגישים את הלביבות חמות, אפשר להוסיף לבנה לטבילה.