Go Back
הדפס

קרקר סלק וקוואקר ללא גלוטן

מצרכים

  • 1 סלק בינוני
  • 1 כוס קוואקר
  • 1 כוס קמח אורז
  • 1/2 כוס גרעיני חמניה
  • 2 כפות שומשום
  • 2 כפות פשתן
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן זית

לקישוט

  • 1/4 כוס תערובת של שומשום לבן ושחור או קצח

הוראות הכנה

  1. מכינים את מחית הסלק: מרתיחים את הסלק בסיר עם מים, עד שהוא מתרכך. מקלפים חותכים לרבעים ומעבירים לבלנדר עם 2 כפות מים מהבישול. טוחנים עד שמתקבלת מחית.

  2. מעבירים את המחית וכל יתר המרכיבים לקערה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה ורודה.

  3. את הבלילה מחלקים בין שתי תבניות שריפדנו בנייר פרגמנט. משטחים את הבלילה לעובי אחיד בכל מגש.

  4. מפזרים מעל שומשום לבן ושחור או קצח.

  5. אופים 12 דקות על תנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

  6. מוציאים מהתנור ועם גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים את משטח הקרקרים לקרקרים בצורה וגודל שאוהבים.

  7. מחזירים לתנור לעוד 20 דקות או עד שהקרקרים מתייבשים ומזהיבים מעט.

  8. מוציאים מהתנור, מקררים ומפרקים לקרקרים.

  9. שומרים בצנצנת או קופסא אטומה על השיש.

הערות

  • אפשר להשתמש בסלקים בוואקום, אבל חשוב שלבלילה תיכנס כוס מלאה של מחית.
  • מהסלק אמורה להתקבל לנו כוס 1 של מחית. אם יוצא פחות מכוס מחית משלימים עם מים לכוס.