Go Back
הדפס

עוגיות מגולגלות תמרים ופקאן

מצרכים

  • 1 כוס קמח
  • 140 גרם קוואקר ככוס וחצי
  • 200 מ"ל מים רותחים
  • 50 מ"ל שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1/2 כפית אבקת אפייה

למילוי

  • ממרח תמרים
  • 1/4 כוס פקאנים קצוצים

הוראות הכנה

  1. טוחנים קוואקר בבלנדר או מעבד מזון, עד לקבלץת מרקם דק של קמח.

  2. מערבבים את קמח הקוואקר וכל יתר מרכיבי הבצק בקערה, מתחילים עם כף ואז לשים עם הידיים לכדור אחיד.

  3. מניחים בצד לחמש דקות.

  4. מרדדים את הבצק למלבן בעובי כמה מ"מ על משטח מקומח מעט.

  5. מורחים את ממרח התמרים על כל המלבן, מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים.

  6. חותכים את המלבן לרצועות לרוחבו, כ-2-3 ס"מ לרצועה.

  7. מגלגלים לשבלולים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט.

  8. אופים 14-18 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

  9. מצננים היטב לפני שמגישים.

  10. נשמר בקופסא אטומה על השיש לארבעה ימים לפחות