Go Back
הדפס

כדורי זוקיני בדיוק כמו בסלוניקי

מספר מנות 16 כדורים

מצרכים

  • 450 גרם זוקינים או קישואים כ-3 זוקיני בינונייים
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 גזר בינוני
  • 1/2 כוס פיטרוזליה קצוצה דק
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 1/2 כוס קמח מצה אפשר גם קוואקר או פירורי לחם
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

  1. מגרדים את הזוקיני על פומפיה. מניחים במסננת ומפזרים מעל מלח גס, מערבבים עם הידיים ומניחים להגיר נוזלים כחצי שעה.

  2. מעבירים את הזוקיני המגורד למגבת וסוחטים היטב עד שכל הנוזלים יוצאים החוצה.

  3. מגרדים גזר על החלק הדק של הפומפיה.

  4. מעבירים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב, אפשר גם ללוש עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.

  5. יוצרים 16 כדורים בגודל של כדור פינגפונג ומניחים בסלסלת טיגון של האיירפרייר.

  6. מטגנים 15 דקות על 200 מעלות.

  7. מגישים לצד צזיקי.

הערות

אם אין לכם אייר פרייר אתם לגמרי יכולים לאפות את הכדורים.
מה שחשוב זה לכדרר אותם עם ידיים משומנות, ולאפות על 200 מעלות 15-20 דקות או עד שהכדורים משחימים.