Go Back
הדפס

לחמניות לפסח מקמח מצה

מספר מנות 15 לחמניות

מצרכים

  • 2 כוסות מים 480 מ"ל
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות קמח מצה
  • 5 ביצים

הוראות הכנה

  1. שופכים לסיר מים ושמן זית, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.

  2. מורידים את הנוזל מהאש ומוסיפים את קמח המצה. מערבבים עד שהתערובת מתנתקת מדפנות הסיר.

  3. מוסיפים ביצה ומערבבים עד להתמעה, חוזרים עם כל הביצים.

  4. עם ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל פינגפונג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווח זה מזה.

  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל- 40-45 דקות.

  6. מצננים מעט לפני שמגישים.

  7. אפשר להעביר את הלחמניות בטמפרטורת החדר לשקית זיפלוק, להקפיא ולחמם בתנור כשמתחשק לחמניה טרייה וטעימה.