Go Back
הדפס

שיפודי טופו וירקות

מספר מנות 16 שיפודים

מצרכים

  • 400 גרם טופו קשה

למרינדה

  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס סילאן
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות רוטב ברביקיו
  • 1 כף שמן
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כף סרירצ,ה
  • 1/4 כפית פלפל גרוס

ירקות

  • 1 פלפל אדום אפשר גם ירוק
  • 1 חבילה פטריות שמפיניון
  • 1 בצל סגול בינוני

הוראות הכנה

  1. פורסים את הטופו לקוביות בגודל של כשני ס"מ על שני ס"מ. ומכניסים לקופסה.

  2. מכינים את המרינדה: מערבבים את כל המרכיבים ביחד.

  3. שופכים את המרינדה על הטופו, סוגרים את הקופסה ומניחים במקרר ללפחות חצי שעה.

  4. חותכים את הפלפל לקוביות, חוצים את הפיטריות ופורסים את הבצל.

  5. מוציאים את הטופו מהמרינדה למשטח מרופד בנייר פרגמנט. שומרים את המרינדה להברשת השיפודים בהמשך.

  6. מכינים את השיפודים: משפדים על שיפוד את הטופו, ירק, טופו, ירק ושוב טופו. חוזרים על הפעולה עד שכל השיפודים מוכנים.

  7. צולים על פלאנצ'ה או על מנגל 2-3 דקות מכל צד. בין לבין מורחים את השיפודים במרינדה שנותרה בקופסה.

  8. מגישים חם.

הערות

אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים! אני אוהבת לגוון עם פרוסות קישוא או זוקיני, פלפלים צבעוניים, גזר, ואפילו שומים קלופים.