Go Back
הדפס

סיגר פטה אפוי כמו ביוון

מספר מנות 8 סיגרים

מצרכים

  • 8 עלי סיגר

למלית

  • 200 גרם פטה 5%
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פולנטה
  • שמן זית לשימון

להגשה

  • דבש לזילוף מעל
  • 2 גבעולי טימין טרי

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר פרגמנט ומשמנים בשמן זית.

  2. מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית למעט השמן זית בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה.

  3. מכינים את הסיגרים: מניחים עלה סיגר על משטח עבודה. מניחים כף מלית בחלק התחתון של הסיגר, מקפלים לגליל, סוגרים את הצדדים פנימה כמו מעטפה ואז ממשיכים לגלגל עד לגבלת סיגר מהודק.

  4. מניחים את הסיגרים בתבנית האפייה ואופים 25-30 דקות, מומלץ להפוך את הסיגרים באמצע האפייה לקבלת קריספיות מושלמת.

  5. מגישים עם זילוף דבש ועלי טימין מעל.

הערות

אם החלטתם להכין בעלי פילו, חשוב מאוד לחורר מעט את העלה על מנת לתת לאדים לצאת החוצה תוך כדי האפייה וכדי שהמילוי לא יפוצץ את העלה.