Go Back
הדפס

עוגת גבינה יפנית

מצרכים

  • 225 גרם גבינת שמנת 24%
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס חלב
  • 6 ביצים
  • 70 גרם קמח 1/2 כוס מדידה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 קורט מלח
  • 100 גרם סוכר 1/2 כוס מדידה

לקישוט

  • אבקת סוכר
  • פירות טריים לא חייבים

הוראות הכנה

  1. מניחים קערה חסינה לחום עם מים בתחתית התנור, מפעילים את התנור ומחממים ל-150 מעלות.

  2. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט. אם משתמשים ברינג חשוב מאוד לעטוף את התחתית היטב בנייר אלומיניום.

  3. לקערה מתאימה למיקרו מכניסים גבינת שמנת וחמאה. מחממים במיקרו בפולסים עד שהחמאה נמסה.

  4. מערבבים את התערובת היטב, מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב. מניחים בצד להצטנן מעט.

  5. מפרידים את הביצים.

  6. מוסיפים את החלמונים לתערובת הרטובה, כל פעם אחד ומערבבים עד להתמעה.

  7. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והוניל ומערבבים עד לאיחוד.

  8. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים וקורט המלח, ברגע שמתחילות להיווצר גבעות לבנות מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף. מקציפים עד לקבלת מרנג יציב מאוד.

  9. מקפלים 1/3 מהקצף לתערובת הרטובה ואז חוזרים על הפעולה עד שנגמר הקצף.

  10. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה, דופקים את התבנית על השולחן כדי להוריד את הבועות.. את התבנית מעבירים לתבנית אפייה ומוזגים מסביב מים רותחים.

  11. מכניסים את התבנית לתנור, מנמיכים לחום 120 ואופים במשך 20 דקות.

  12. מגבירים את הטמפרטורה ל-150 ואופים עוד 15 דקות.

  13. פותחים את דלת התנור ל5-10 שניות ומאפשרים לאדים לצאת החוצה. סוגרים את דלת התנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל-100 מעלות ואופים עוד 40 דקות.

  14. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הסגור עוד 15-20 דקות.

  15. מוצאים את העוגה מהתנור, מצננים מעט. מחלצים מהתבנית או הרינג, מקשטים באבקת סוכר ואם רוצים גם פירות טריים ומגישים.

הערות

לגרסה ללא גלוטן ניתן להמיר את הקמח בקורנפלור.