Go Back
הדפס

רביולי סלק מושלם

מספר מנות 10 רביולים

מצרכים

  • 1 סלק גדול
  • 1/2 כפית מלח

למילוי

  • 1/2 גליל גבינת עיזים אני השתמשתי בפרומעז'
  • 1/2 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים דק
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1/8 כפית מלח

לתחמיץ מעל

  • מיץ מלימון אחד בינוני
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 1 חופן פיטרוזליה קצוצה דק
  • קורט מלח

הוראות הכנה

  1. מקל]ים את הסלק ופורסים דק על מנדולינה.

  2. מביאים סיר מים לרתיחה מוסיפים מלח ואת הסלק הפרוס. מבשלים על אש בינונית כחצי שעה או עד שפרוסות הסלק מתרכות.

  3. מוציאים את הסלק למסננת ומניחים בצד לקירור.

  4. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית עד לאיחוד.

  5. מכינים את התחמיץ: מערבבים היטב את כל חומרי התחמיץ.

  6. מכינים את הרביולי: לוקחים פרוסת שלק, מניחים בחלק התחתון כפית מילוי, סוגרים לצורת חצי ירח ומניחים בצלחת הגשה.

  7. שופכים מעל לרביולי המוכן כפית תחמיץ ומגישים.

הערות

אתם יכולים להכפיל ואפילו לשלש כמויות אם אתם מגישים את הרביולי לכמות גדולה של סועדים. אני חושבת שהכמות במתכון מתאימה לשני סועדים כמנת פתיחה כיפית.