Go Back
הדפס

ממרח עגבניות מיובשות

מצרכים

  • 1 כוס עגבניות מיובשות
  • 1/3 כוס שקדים
  • 3 שיני שום קלופות
  • 1 כף עלי רוזמרין
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל גרוס
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי

הוראות הכנה

  1. קולים את השקדים על מחבת 3-4 דקות או עד שהם מתחילים להפיץ ריח נעים. מורידים מהאש ומניחים להצטנן מעט.

  2. מכניסים למעבד מזון או בלנדר עוצמתי את כל המרכיבים כולל השקדים וטוחנים עד לקבלת מרקם רצוי.

  3. מעבירים את הממרח לצנצנת זכוכית, סוגרים ושומרים במקרר.

  4. הממרח נשמר במקרר 7-10 ימים.

הערות

  • אפשר להחליף את השקדים גם בפקאנים או אגוזי מלך, אל תשכחו לקלות אותם לפני הטחינה