Go Back
הדפס

גרנולה ביתית בצ'יק

מצרכים

  • 3 ו-1/2 כוסות שיבולת שועל
  • 1 כוס אגוזי לוז
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1/2 כוס דבש או מייפל לגרסה טבעונית
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 כפי תמצית וניל
  • גרידה מלימון אחד

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.

  2. בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, אגוזי לוז, מלח, סוכר וקינמון.

  3. מוסיפים לקערה סוכר, דבש, שמן, וניל וגרידת לימון ומערבבים היטב.

  4. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים לגובה אחיד.

  5. אופים 35-45 דקות או עד שהגרנולה מזהיבה. חשוב מאוד לפתוח את התנור כל 10 דקות ולערבב היטב את התערובת בתבנית כדי שהגרנולה תאפה באופן אחיד.

  6. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. את הגרנולה שומרים בצנצנת סגורה על השיש.