Go Back
הדפס

חלת דבש חגיגית

מספר מנות 1 חלה גדולה

מצרכים

  • 600 גרם קמח
  • 8 גרם שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 5 גרם מלח
  • 60 גרם דבש
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפות טחינה

להברשה

  • 1 ביצה
  • 1 כפית דבש
  • 1/2 כפית מים

לקישוט

  • 1/4 כוס שומשום

הוראות הכנה

  1. מניחים את כל החומרים, בקערה עם וו לישה.

  2. לשים במשך 10 דקות.

  3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את גודלו כ-40 דקות.

  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מכדררים לכדורים זהים ומרדדים כל עיגול לגליל באורך שווה.

  5. קולעים את החלה כפי שקלעתי בסרטון ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט.

  6. מכסים במגבת ונותנים לחלה לתפוח עוד 10 דקות.

  7. מברישים את החלה בביצה טרופה עם דבש ומים ומפזרים מעל שומשום.

  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-18-22 דקות או עד שהחלה מזהיבה.