Go Back
הדפס

כוסות סושי אפויים

מספר מנות 12 כוסות

מצרכים

לאורז

  • 1 כוס אורז עגול
  • 1  אצת קומבו בגודל 3 ס"מ על 3 ס"מ
  • 1 ו-1/4 כוסות מים

לסלמון

  • 250 גרם סלמון ללא עור חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
  • 2 כפות סויה (עדיף דל נתרן)
  • 1 כף רוטב סרירצ'ה

להרכבה

  • 3 אבות נורי
  • 1/2 אבוקדו קלוף ופרוס דק
  • 2 כפיות שומשום

הוראות הכנה

  1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב מתחת למים זורמים. מסננים היטב מהמים ומעבירים לסיר ביחד עם אצת הקמבו והמים. מביאים את הסיר לרתיחה, מכסים ומנמיכים לאש קטנה, מבשלים במשך 11 דקות ומשאירים את הסיר עם המכסה לעוד 5 דקות.

  2. מתבלים את הסלמון: מכניסים את קוביות הסלמון, הסויה והסרירצ'ה לקערית ומערבבים היטב.

  3. חותכים את אצת הנורי ל-4 ריבועים שווים בגודלם.

  4. מניים במרכז כל חתיכת דף נורי כף וחצי של אורז ומעבירים לתבנית שקעים.

  5. מניחים מעל את קוביות הסלמון המתובלות ואופים על 180 מעלות במשך 11 דקות.

  6. מוציאים מהתנור מניחים מעל כל כוס סושי מעט אבוקדו ומפזרים שומשום.

  7. אפשר להשפריץ מעל עוד קצת סרירצ'ה למי שאוהב טעם ספייסי יותר.