Go Back
הדפס

עוגת שוקולד ללא גלוטן

מצרכים

  • 3 כוסות קמח ללא גלוטן
  • 4 כפיות אבקת אפייה (20 גרם)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס קקאו
  • 6 ביצים L
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן זית (אפשר גם קנולה)
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל

לגנאש

  • 350 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

לציפוי

  • סוכריות צבעוניות ללא גלוטן

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו.

  2. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עם הסוכר. ממשיכים להקציף ותוך כדי מוסיפים את השמן, מים ותמצית הוניל.

  3. מאחדים את התערובות מוסיפים רטובים ליבשים ומערבבים רק עד איחוד.

  4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים על 180 מעלות ל- 20-25 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

  5. ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור מברישים במים רותחים.

  6. מכינים את הגאנש: ממיסים שוקולד ושמנת במיקרו בפולסים של 30 שניות, עד לקבלת שוקולד חלק ומבריק.

  7. יוצקים את הגאנש מעל לעוגה ומפזרים מעל סוכריות ספרינקלס או קוקוס אם מעדיפים.

  8. שומרים את העוגה במקרר.

הערות

  • את העוגה אפשר להכין גם בתבנית 25X35 או תבנית 26 עגולה.
  • העוגה ללא הציפוי פרווה, אבל אם אתם רוצים גירסה קצת יותר עשירה אפשר להחליף את המים בחלב.
  • אפשר להכין את העוגה בגרסאת פרווה - מחליפים את השמנת המתוקה בקרם קוקוס.