Go Back
הדפס

איך להכין גיבץ' מושלם

מצרכים

  • 1 חציל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים לקוביות
  • 2 גמבות אדומות גדולות, נקיות מהליבה וחתוכות לקוביות
  • 1 בצל סגול גדול, קלוף ופרוס לקוביות
  • 1 בצל לבן גדול, קלוף ופרוס לקוביות
  • 6 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות (400 גרם)
  • 1 שפורפרת רסק עגבניות (130 גרם)
  • 1 ו-1/2 כפות פפריקה בשמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 ליטר מים חמים

הוראות הכנה

  1. בסיר סוטאג' גדול מחממים שמן זית, בצלים ושום עד להזהבה.

  2. מוסיפים חציל, קישואים, גזרים ופלפלים ומבשלים כעשר דקות תוך כדי ערבוב. עד שהירקות יחרכו ויתרכו מעט.

  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, התבלינים והמים. מערבבים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית 30-40 דקות או עד שהירקות מתרככים. חשוב לערבב מדי פעם.

  4. מומלץ לאפות את הסיר בתנור על חום 180 מעלות לעוד 30 דקות, אבל ממש לא חובה.