Go Back
הדפס

צ'ורוס קלאסיים בציפוי סוכר וקינמון

זמן הכנה 10 דקות
משך הבישול 20 דקות
סה"כ זמן הכנה 30 דקות
מספר מנות 20 צ'ורוסים

מצרכים

  • 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 קורט מלח
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 1/2 ליטר שמן לטיגון

לציפוי

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון

הוראות הכנה

  1. מכינים את התערובת לציפוי: מערבבים את הסוכר והקינמון. מניחים בצד.

  2. יוצקים את השמן לסיר עמוק ומחממים.

  3. בסיר קטן על אש גבוהה מניחים יחד מים, מלח, תמצית וניל, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה . חשוב לשים לב שכל החמאה נמסה.


  4. ברגע שהתערובת רותחת, מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת הקמח.

  5. בעזרת כף עץ מערבבים את התערובת עד שנוצר בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הסיר.

  6. מעבירים את התערובת לקערה נפרדת ומערבבים היטב על מנת לקרר אותה, כ 2-3 דקות.

  7. ממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים את הביצים אחת אחת. שימו לב, התערובת תראה כאילו היא מתפרקת, יש לערבב עד שמתקבלת מסה אחידה.

  8. כאשר הבצק מוכן מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1.5 ס"מ.

  9. בודקים שהשמן חם מספיק, על ידי הכנסת קיסם או ידית עץ לסיר. השמן מושלם לטיגון כשבועיות אוויר משתחררות ליד הקיסם או הידית.

  10. מזלפים רצועות בצק אל תוך השמן הרותח בזהירות. 4-5 צ'ורוס בכל פעם.

  11. דואגים לטגן את הצ'ורוס כך שיהיו שחומים מכל הצדדים. מוצאים מהסיר ודואגים לנער היטב על מנת שכל השמן יצא.

  12. מעבירים את הצ'ורוס לציפוי ומגלגלים כך שיתפסו ציפוי מכל הצדדים.

הערות

  • אם רוצים להכין גרסת פרווה אפשר להשתמש בשמן קוקוס או מרגרינה במקום החמאה.
  • הצ'ורוס הכי טעימים כשמגישים אותם חמים.