Go Back
הדפס

עוף עם תפוחי אדמה ושזיפים מיובשים

מספר מנות 4 מנות

מצרכים

  • 300 גרם שזיפים יבשים מגולענים
  • 4 תפוא" בינוניים קלופים ופרוסים לקוביות
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
  • 4 כרעיים מפורקות
  • 5 גבעולי טימין
  • 5 שיני שום קצוצות דק
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית חרדל דיג'ון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

  1. משרים את השזיפים בכוס מים רותחים לחצי שעה.

  2. מניחים את תפו"א, הבצלים והכרעים בתבנית מתאימה לתנור.

  3. מסננים את השזיפים מהנוזל ושומרים אותו בצד. את השזיפים מוסיפים לתבנית עם הכרעיים.

  4. מפזרים מעל לכרעיים גבעולי טימין, ממליחים ומפלפלים.

  5. לנוזל השזיפים מוסיפים שום, דבש, חרדל, קינמון ושמן. מערבבים היטב ויוצקים על הכרעיים.

  6. מכסים בנייר אפייה ונייר אלומיניום מעל. אופים במשך 50 דקות על 200 מעלות ואז מסירים את הניירות ומחזירים לתנור ואופים עד להשחמת הכרעיים.