Go Back
הדפס

קרקר שיפון ושיבולת שועל

מספר מנות 2 תבניות אפייה גדולות

מצרכים

  • 1 כוס קמח שיפון מלא אפשר גם כוזמין
  • 1 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 1/3 כוס זרעי פשתן
  • 2/3 כוס שומשום
  • 1/3 כוס זרעי חמניה מקולפים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 ו-1/2 כפיות מלח
  • 1 כף אבריט'ינג בלנד/זעתר/פפריקה מתוקה
  • 500 מ"ל מים

לפיזור מעל

  • שומשום שחור

הוראות הכנה

  1. מכניסים לקערה את כל מרכיבי הקרקרים למעט הטופינגס.

  2. מערבבים עד לאיחוד.

  3. יוצקים את התערובת לשתי תבניות אפייה גדולות מרופדות בנייר אפייה ומשטחים לשחבה דקה ואחידה.

  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, 15 דקות.

  5. מוציאים מהתנור ומסמנים קרקרים בגודל רצוי בעזרת גלגלת פיצה או סכים חדה.

  6. מחזירים לתנור להמשך אפייה וייבוש ל- 40-50 דקות.

  7. שומרים בקופסא אטומה על השיש.