Go Back
הדפס

בורקס פיצה מבצק בריא ומהיר

מצרכים

  • 1 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 150 מ"ל יוגורט 3%
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות שמן זית

לרוטב

  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1/4 כפית סוכר

למילוי

  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • תוספות שאוהבים כמו זיתים, פטריות ותירס

הוראות הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים בקערה וברגע שנוצרים גושים מתחילים ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יוצא דביק מדי מוסיפים עוד 1-2 כפות קמח.

  2. מניחים לבצק לנוח בזמן שמכינים את הרוטב.

  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.

  4. מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של כחצי ס"מ.

  5. מורחים את הרוטב ומפזרים מעל גבינה ותוספות.

  6. מגלגלים לגליל הדוק ככל האפשר.

  7. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי של כשלושה ס"מ.

  8. ניתן להעביר את הפרוסות לתבנית מאפינס או לתבנית רגילה מרופדת בנייר אפייה.

  9. אופים על 180 מעלות 25-30 דקות או עד שהבורקסיםם מזהיבים.