Go Back
הדפס

פשטידת תרד ופטה ממש כמו ביוון

מספר מנות 1 תבנית 20X25 ס"מ

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 4 בצל ירוק קצוצים
  • 300 גרם עלי תרד שטופים
  • 380 גרם גבינת פטה עיזים אפשר גם כבשים
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח

לציפוי

  • 50 גרם גבינה צהובה מגורדת

הוראות הכנה

  1. במחבת גדולה מאדים בשמן זית את הבצל הירוק והתרד ממש עד שהתרד מתכווץ ומאבד את רוב הנוזלים.

  2. מעבירים למסננת ומניחים לתרד להגיר נוזלים מספר דקות.

  3. בקערה נפרדת מערבבים פטה, חלב, ביצים וגבינה צהובה.

  4. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ולמלח וממשיכים לערבב עד לאיחוד.

  5. מוסיפים את התרד המסונן מנוזלים ומקפלים פנימה.

  6. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת מעט ומפזרים מעל גבינה צהובה.

  7. אופים על 180 מעלות 40-45 דקות או עד שמזהיב יפה.

  8. מצננים מעט לפני שפורסים ומגישים.