Go Back
הדפס

בראוניז קרמל טבעוניים ללא גלוטן וללא אפייה

מצרכים

בסיס בראוניז

  • 10 תמרי מהג'ול ללא גלעין
  • 1/2 כוס חמאת שקדים או בוטנים
  • 3 כפות קקאו איכותי
  • 1 כפית תמצית וניל

שכבת קרמל

  • 1/2 כוס חמאת בוטנים
  • 1/4 כוס מייפל טבעי
  • 2 כפות חמאה טבעונית או שמן קוקוס
  • קורט מלח

ציפוי שוקולד

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

מכינים את שכבת הבסיס/הבראוניז

  1. מכניסים למעבד מזון תמרים, חמאת שקדים, קקאו ווניל וטוחנים בפולסים עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.

  2. משטחים את המסה בתבנית אינגלייש קייק מרופדת בנייר אפייה

מכינים את שכבת הקרמל

  1. מערבבים בקערה חמאת בוטנים, מייפל, חמאה טבעונית וקורט מלח.

  2. יוצקים את שכבת הקרמל על שכבת הבראוניז ומשטחים בעזרת לקקן.

  3. מעבירים את התבנית לפריזר ללפחות שעתיים.

מכינים את הציפוי

  1. ממיסים את השוקולד והשמן במיקרו בפולסים של 30 שניות, בין לבין מערבבים עד שמתקבל נוזל נוצץ.

  2. מוציאים את התבנית מהפריזר וחותכים לחתיכות בגודל רצוי אני הכי אוהבת מלבנים קטנים (ממש כמו בסרטון).

  3. טובלים כל בראוני בשוקולד המומס ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  4. מחזירים למקרר לעוד 10 דקות ומגישים.

  5. את החטיפים שומרים במקרר בקופסה אטומה.