Go Back
הדפס

בורקס תרד יווני בריא

מספר מנות 10 בורקסים

מצרכים

  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 500 גרם עלי תרד בייבי שטופים היטב
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 120 גרם גבינת פטה
  • 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 10 ניירות אורז עגולים גדולים
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כוס פירורי לחם

הוראות הכנה

  1. מחממים במחבת גדול שמן, בצל ירוק, תרד ומלח. מבשלים עד שהתרד מתכווץ, מצננים וסננים היטב מנוזלים עודפים.

  2. מרטיבים נייר אורז במים קרים ל10 שניות.

  3. מניחים את העלה על משטח יבש ומניחים במרכז כף מהמילוי.

  4. מגלגלים את הקצה העליון מעל למילוי, סוגרים את הצדדים למרכז, כך שנוצר מלבן וממשיכים לגלגל עד לקבלת גליל מהודק. חוזרים על הפעולה עם יתר העלים, עד שנגמר המילוי.

  5. טובלים את הגלילים בביצה הטרופה ואז מעבירים לפירורי הלחם.

  6. מניחים את הבורקסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים על 180 מעלות 15-20 דקות או עד להזהבה.