Go Back
הדפס

עוגת תפוחים פשוטה וטעימה

מספר מנות 1 תבנית אינגליש קייק

מצרכים

  • 2 תפוחים קלופים ומגורדים על פומפיה כ-420 גרם
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 ו-1/2 כפיות קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 3/4 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2/3 כוס אגוזים אפשר לוותר אם לא אוהבים

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה את התפוחים המגורדים, סוכר ותבלינים ומניחים בצד.

  2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים ואבקת האפייה.

  3. מוסיפים לתערובת התפוחים את השמן ביצים ווניל.

  4. מקפלים פנימה את תערובת הקמחים והאגוזים.

  5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ואופים על 180 מעלות 35-55 או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

  6. מצננים לחלוטין לפני שפורסים.

הערות

שומרים את העוגה בקופסה סגורה היטב על השיש.
העוגה תשמר כארבע ימים על השיש.
אפשר לפרוס ולהקפיא עד חודש.