Go Back
הדפס

חלת כוסמין ודבש חגיגית

מספר מנות 2 חלות גדולות

מצרכים

  • 1 כף מלח
  • 500 גרם קמח כוסמין מלא
  • 500 גרם קמח לבן
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס דבש
  • 2 ו-1/4 כוסות מים

לקישוט

  • שומשום לבן

להברשה

  • 1 ביצה טרופה עם קורט מלח

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעט המים, לקערת מיקסר לפי הסדר.

  2. מתחילים לערבל ומוסיפים את המים בהדרגה עד להתמעה.

  3. ממשיכים ללוש 8-10 עד שמתקבל בצק מעט דביק ונוח לעבודה.

  4. מוציאים את הבצק מהקערה משמנים אותה מעט, מחזירים פנימה את הבצק ומכסים בניילון נצמד ומגבת.

  5. מתפיחים את הבצק כשעה או עד שהור מכפיל את נפחו.

  6. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור. מכסים את הכדורים במגבת ומתחילים לרדד כל כדור לגליל מהודק. מכסים את הגלילים במגבת.

  7. לוקחים שני גלילים מרטיבים במעט מים ומצפים בשומשום.

  8. מניחים גליל עם שומשום ליד גליל נקי. וחוזרים על הפעולה.

  9. מלפפים את שני הגלילים על שני הגלילים האחרים עד שנוצרת חלה כמו בתמונות ובסרטון.

  10. חוזרים על הפעולה עם שאר הגלילים. מעבירים את החלות הקלועות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים חצי שעה.

  11. בנתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.

  12. כשהחלות תפוחות מברישים את הגלילים בלי השומשום בביצה טרופה עם מלח.

  13. מכניסים את החלות לתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. אופים 45-60 דקות או עד שהחלות מזהיבות.

  14. מצננים היטב לפני ההגשה.

  15. החלות נשמרות כ-3 ימים כשהן עטופות בניילון נצמד בטמפרטורת החדר.