Go Back
הדפס

לחמניות כוסמין רכות

מספר מנות 25 לחמניות

מצרכים

  • 1 כפית מלח
  • 500 גרם קמח לבן
  • 500 גרם קמח כוסמין מלא
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סילאן
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 550 מ"ל מים

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל המרכיבים למעט הציפוי לקערת מיקסר לפי הסדר שכתוב.

  2. מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות איטית לשמונה דקות בדיוק.שימו לב מתקבל בצק דביק מעט וזה בול מה שצריך להיות

  3. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים עם ידיים לכדור אחיד. משמנים את הקערה ומחירים את כדור הבצק פנימה. סוגרים את הקערה עם ניילות נצמד או קובע מקלחת ומניחים לו לתפוח ללפחות שעה או עד שמכפיל את גודלו.

  4. מוציאים את הבצק למשטח עבודה נקי ומחלקים ל-25 חלקים, כשבעים גרם לכל חלק.מכדררים את פיסות הבצק לכדורים.

  5. מכינים 2 קערות. אחת עם מים והשניה עם מרכיבי הציפוי.טובלים כל כדור במים ואז מעבירים לקערת הציפוי ומצפים מכל הצדדים.

  6. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה מכסים במגבת ומתפיחים לעוד חצי שעה.

  7. מחממים תנור ל-200 מעלות.

  8. משפריצים מעט מים על הלחמניות ואופים 20 דקות או עד שהלחמניות משחימות.

  9. מצננים היטב לפני שמעבירים לשקית זיפ לוק או קופסא ומעבירים לפריזר.